Bag om Rosenhøj

Bag om Rosenhøj BK

Dette er en kort historie om Rosenhøj BK - (teksten bliver udbygget efterhånden og hjælp er velkommen)

Rosenhøj BK blev stiftet i maj 1966 da bebyggelsen Rosenhøj stod færdig. Jørgen Kruse Rasmussen blev af Boligselskabet Lejerbo opfordret til at starte en boldklub for de voksne beboere. Dette gjorde han og ret hurtigt havde man en fodboldklub med et par seniorhold.

Allerede fra 2. år fik man ungdomsfodbld i klubben, og yderligere et år senere fik man damefodbold.

I klubbens 2. år fik man klublokaler i en kælder ovre i Rosenhøj. I 1975 fik man plads i kælderen på Sønderkærskolen i det som vi i dag bruger til materialer og fester. I 1999 kommer klubben over jorden for første gang i vores nuværende klublokaler.

Jørgen Kruse er med med et enklet års undtagelse formand frem til 1981 og i den tid sker der meget med Rosenhøj.

I 1976 og de næste 10 år frem afholder Rosenhøj Alterna Cup, hvilket var blandt de allerførste breddestævner i Danmark.

I 1981, 83, 85 og 87 afholder klubben Rosenhøj Cup, hvilket bliver en rimelig sportslig succes men langt fra nogen økonomisk.

I 80'erne har Rosenhøj ca. 800 medlemmer og hele 7 seniorhold. Hver tirsdag og torsdag samledes mere end 60 seniorspillere til træning på Avedøre stadion, hvilket gav et fantastisk sammenhold spillerne imellem.

Den bedste årgang Rosenhøj har haft er årg. 1984 med Daniel Agger, Martin Spellman m.fl. I dag er det vores årg. 1999 som vi stadig har i klubben vi venter spændt på. Hvor tager de hen og hvad kan de blive til, i dag er de blandt landets allerbedste 9-mandshold.