Klubnyheder

Rosenhøj Boldklub årgang U10 ryddede pokalbordet til Pinsecup i Nykøbing

12. juni 2015, 13.25

Der blev talt meget om Rosenhøj Boldklub i Nykøbing Falster i pinsen. Rosenhøjs to U10 hold sørgede for dobbelt-guld og store pokaler til klubben. Alt sammen frugten af et hårdt, målrettet og ambitiøst arbejde omkring årgangen. Og en endnu bedre nyhed; arbejdet er kun lige begyndt – så glæd jer.

Lørdag d. 23. maj 2015 var dagen, hvor Rosenhøj's årgang 2005 drog afsted mod Nykøbing Falster og BorderShop pinsecup. Årgangens andet hold var tilmeldt C-rækken, og var havnet i Messi puljerne, som de senere vandt meget overbevisende, hvilket I kan læse om andet steds på hjemmesiden.

Første holdet var tilmeldt B-rækken, der var inddelt i 4 puljer med 4 hold i hver pulje. De to bedste fra hver pulje ville gå videre til kvartfinalerne. Vi var i indledende pulje havnet i gruppe med FA2000, som havde slået os i finalen ved ”løvecup” tidligere i maj. Vi havde derfor muligheden for revanche – noget vi glædede os til. I de andre puljer var bl.a. Lyngbys bedste fra 2005, Allerøds bedste fra 2005 og Himmelev-Veddelev boldklub, der tidligere har slået os indendørs. Men Rosenhøj U10´s første hold har udviklet sig enormt det sidste år, så troen på egne evner var/er stor fra trænernes side.

Vores første kamp var mod Østerbro IF lørdag formiddag. Benene var friske og det blev til en sikker 7-0 sejr. Senere samme dag gik det ud over Borup, hvor vi vandt sikkert 5-1. Borups træner mente, vi var et rent A-hold ud fra vores spil. Jeg er til dels enig, men vores langsigtede udviklingsstrategi har fra starten været, at vi i kampåret 14/15 skal spille både B og A række. Vi meldte os til i januar og holdet har siden udviklet sig hurtigere end vi havde turdet håbe på – med andre ord kurven har været støt stigende.

Lørdag aften blev brugt på iPad og afslapning i vores klasseværelse på CELF. Nå ja - drengene skulle selvfølgelig spille en rugby kamp mod RB06's 12 årige drenge. Da det gik op for trænerne blev det stoppet – omgående, for vi vidste det ville blive en lang og udmattende turnering.

Søndag morgen ventede FA2000. Vores finalemodstander fra løvecup. FA2000 var presset til sejr for at undgå Lyngby i en eventuel kvartfinale, da FA2000 havde spillet 2-2 mod Borup. Vi kom hurtigt foran 2-0 og kørte sikkert kampen hjem 3-1, men det holdt hårdt til tider. FA2000 spillede bolden godt rundt og vi sad for langt fra vores markeringer. FA2000 fik derfor fornøjelsen af Lyngby i kvartfinalen, mens vi måtte tage os af Himmelev-Veddelev boldklub. Et hold der i tidernes morgen har slået os en enkelt gang i en indendørs turnering. Udendørs havde vi aldrig mødt dem. Vi kom hurtigt foran 1-0. En stilling, der holdt til pausen. Kampen lå længe og vippede, specielt fordi de havde en giftig 10'er liggende oppe foran. Men Rosenhøjs forsvarer var klare i hovederne. Nathuen lå hjemme på værelset og markeringerne lå meget tæt. I starten af anden halvleg punkterede vi kampen med et flot langskudsmål. Senere scorede vi også til 3-0 og 4-0 som blev kampens resultat. Et resultat der betød, at vi var i semifinalen – sådan!

Derudover betød det til drengenes store tilfredshed, at vi kunne tage i svømmehallen. Havde vi tabt kampen skulle vi have spillet en placeringskamp senere samme dag, men nu havde vi fri og kunne sammen med det andet Rosenhøj hold tage i svømmehallen. To dejlige timer blev tilbragt med plask og Jacuzzi. Desværre blev der glemt alt for mange ting og sager i omklædningsrummet. Drengene havde lige glemt, at mor og far ikke var med på tur. Resten af dagen blev brugt på spisning, lidt iPad og en tidlig sengetid. Kl.21:00 blev der sagt godnat. Inden da havde de fået den obligatoriske godnathistorie. Kl. 21:30 sov 95 % af ungerne. De resterende forholdt sig i ro. Mandag morgen, finaledag for begge Rosenhøj hold. Desværre var stævnet tilrettelagt sådan, at vi ikke havde muligheden for at heppe på hinanden, da alle vores kampe blev spillet på samme tid, og desværre også langt fra hinanden.

1. Holdet skulle møde Allerød tidlig mandag morgen kl. 08.15 i semifinalen og vi fik den værst mulige optakt, da holdets topscorer havde glemt sine fodboldstøvler i svømmehallen, som selvfølgelig havde lukket så tidligt om morgenen.

Men lige ved siden af vores bane var Sportigan ved at åbne deres fodboldstand. Nye støvler blev indkøbt. Da han blev spurgt om der var mål i støvlerne svarede han tørt. Masser.

Spillere og trænere var meget spændte, men efter 6 minutter havde vi bragt os foran 2-0. De nye støvler var allerede "tjent" ind, og vi var i klar kontrol. Der blev slappet for meget af og Allerød reducerede til 2-1, de fik tro på det godt hjulpet op af deres fanatiske tilskuere, der mente at Rosenhøjs spillere brugte fysikken for meget – noget Allerød mente alle holdene i øvrigt gjorde. Vi endte med at vinde 3-1.

I finalen ventede vores venner fra FA2000, der havde slået Lyngby ud af turneringen efter straffespark i kvartfinalen og Køge i semifinalen. Finalen var tæt. FA2000 fik godt hjulpet af lidt medvind presset os langt tilbage i 1. Halvleg. I anden halvleg vendte kampen. Vi pressede på og havde flere nærgående forsøg specielt efter hjørne og andre dødboldsituationer. Vi ramte bl.a. undersiden af overliggeren men ind ville bolden ikke, så det hele måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence. De andre kampe var færdigspillet og pokaloverrækkelse skulle foregå lige ved siden af hvor vi spillede finale. Der var fyldt med tilskuere bag ved målet og på siderne – sort af mennesker. Det var meget pres på drengene og især vores målmand. Og følg nu med, det var vanvittigt spændende. Vi skulle sparke først, og startede med at bringe os foran 1-0, FA scorede til 1-1, RB til 2-1, FA til 2-2, RB brændte, FA til 2-3, RB til 3-3, FA brændte, RB til 4-3, FA til 4-4. 4-4 efter 5 spark fra hvert hold. Nye spillere skulle sparke. RB til 5-4, FA til 5-5, RB brændte, FA brændte – puha. RB til 6-5, FA til 6-6, RB til 7-6, FA brændte og jubelen kunne endelig bryde ud. – hvilken forløsning – det var fantastisk. Og løbende imod det jublende første hold kom andet holdet løbende fra de andre baner ligeså jublende – glæden var ubeskrivelig.

Kl. 15:00 var det tid til pokaluddeling.

Vi vender tilbage næste år i A-rækken og B-rækken forhåbentlig med støtte fra støtteforeningen uden dem var denne tur ikke mulig. Vi takker mange gange. FORZA ROSENHØJ.

Endnu en beretning om Rosenhøj Boldklubs fantastiske talentarbejde. Rosenhøj vil sent blive glemt på Falster – det er lidt fedt at tænke på.

2. Holdet's pulje bestod af B 1938, Farum BK Øst, VSB og Allerød FK 3.

Den 1. kamp (Lørdag) var mod B 1938 fra Idestrup og det stod hurtig klart, at det ikke var dem der skulle står i vejen for os på vores vej mod pokalen. Med god opbakning fra 1. holdet på tilskuerrækkerne, blev kampen vundet 6-1. Næste kamp var mod Farum BK Øst, og endnu en gang viste vores drenge deres fighter vilje, og vandt kampen med 6-4.

Søndagens første kamp var mod VSB, som blev vundet med 4-0. Så var det tid til "pulje-finale" mod Allerød FK, kampen om 1 og 2 pladsen i vores pulje. Lad det være sagt med det samme, man vinder ikke kampe, hvis man kun kigger på fodbold i stedet for at spille fodbold. Efter en tæt 1.halvleg, hvor vi var foran med 1-0, tog vi en ordentlig "timeout" og lod Allerød score 2 gange. Efter kampen lovede vi hinanden, at det var første og sidste gang, at det skulle ske. Så kom den store finaledag, og i semifinalen stod Rishøj, som havde vundet pulje 1, foran Brøndby. Vi har tidligere på året mødt Rishøj i CL og vundet overbevisende over dem, så de var nok opsat på revanche. Kampen bølgede frem og tilbage, med flere gode chancer i begge ender og da kampen blev fløjtet af, havde hvert hold fået noteret en pind hver, på dommerens målkort. Kampen skulle derfor afgøres på straffespark, og der viste vores målmand endnu en gang sublimt overblik. Vi kunne række armene i vejret og juble over en finale plads, med en samlet sejr på 5-4.

I finalen skulle vi møde Brøndby, som vi havde mødt i en træningskamp for et par måneder siden og vundet over. Det skulle blive spændende, at se hvem af de 2 hold, som havde flest kræfter tilbage efter de mange kampe og lad det være sagt med det samme, at vores kampråb "Hvad kæmper vi for?. SEJR!" blev fulgt til punkt og prikke i finalen, for kæmpet blev der. Vi var foran 2-1 ved pausen og da 2. halvleg gik i gang fornemmede man hurtigt, at Brøndby ikke havde kræfterne til, at komme tilbage i kampen, så da vi scorede til 3-1 blev kampen endegyldig lukket og med en scoring i de sidste minutter, sikrede Rosenhøj sig en velfortjent finalesejr på 4-1.

Mvh.

Trænere/holdleder

Klubnyheder